Having a car is a great way to see Croatia.
Remember to book in advance.


Preporučamo našim klijentima da se pridržavaju prometne regulative u svakom trenutku, a ovdje je i kratak popis nekih hrvatskih prometnih propisa koji možda nisu istovjetni onima u Vašim državama:

Piće i vožnja – tolerancija je 0,5 ‰ alkohola; tolerancija je 0 ‰ u slučaju kršenja prometnih propisa

Mobilni telefon - nije dopušteno korištenje za vrijeme vožnje osim u slučaju korištenja 'hands-free' uređaja

Svjetla – Na vozilu u prometu na cesti noću i u slučaju smanjene vidljivosti moraju biti upaljena svjetla; za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, u razdoblju zimskog računanja vremena.

Parkiranje – "pauk" djeluje u gradskim središtima u slučaju nepropisnog parkiranja; automati za naplatu parkiranja su u gotovo svim mjestima, svaka se kazna mora platiti prije napuštanja zemlje, a potvrda o uplati sačuvati

Brzina – ograničenje od 130 km/h na autocestama, 90 km/h izvan naseljenog mjesta, 50 km/h u naseljenom mjestu / sve ukoliko drugačije ne ograniče/dopuste prometni znakovi, policija ili drugo nadležno tijelo.

Napominjemo kako je ovo samo podsjetnik na 'najčešće' propise, za sve detalje možete se obratiti svakoj policijskoj postaji, uredu Turističkog informativnog centra ili Hrvatskom auto klubu – HAK (član je europskog ARC) koji također pruža pomoć na cesti, a dostupan je putem telefona 987.


Contact Us

Feel free to contact us for availability and price.

How to Contact Us

Rental cars and rental motorcycles can easily be obtained when you visit Dubrovnik. Whether you need a rental car for a day, a week or longer, we will offer you a variety to choose from. Simply determine what vehicle suits your needs the most. This allows you to get the transportation you need to see all that you want throughout Dubrovnik as well as Croatia.

Contact Info

  • BRABEL d.o.o.
  • Oraška 2
  • 20000 Dubrovnik
  • Croatia

Contact Details

  • Phone: +385 20 323-333
  • Fax: +385 20 323-333
  • Mobile: +385 91 1424-444 (0-24 h)